UITGELICHT 

Comed methode

 Onze visie

 Onze visie bij Comed is gebaseerd op nuchtere feiten en ze levert een dringende boodschap af: 

* Breken met het negatieve verleden door het preventief werken met antibiotica te stoppen en te bouwen aan de positieve toekomst met Curol, Winmix en Roni.

 

* Sport beoefenen we uiteraard met gezonde dieren en niet met zieke dieren. Het is de logica zelve.

 


We haalden het dier uit zijn biotoop (=natuurlijke omgeving)

De sport op zich mag de dieren ook niet kansloos ziek maken. Uiteraard beïnvloedt het halen van dieren uit hun biotoop de gezondheid: hanenvechten, stierenvechten,… zijn extreme voorbeelden. Maar ook kleuren van vogels, lossen van duiven in slecht weer.

Door ons te moeien met hun levenswijze veroorzaakt de mens bij de dieren gezondheidsproblemen. Reeds 40 jaar richt Comed zich specifiek op de aanpak van deze problemen. De oplossing is de COMED METHODESport beoefenen zónder antibiotica, mét CurolWinmix en Roni dit geeft bovendien een béter resultaat. Dus géén systematische behandeling met antibiotica voor infecties in de illusie dat ze de sportprestaties op duurzame wijze zouden kunnen verbeteren.  

Willen wij de generatie van voorouders zijn met bedenkelijke reputatie, die de antibiotica ontdekten om ze dan op één generatie te vergooien aan puur zinloos en dom gebruik? 

 

Of… willen wij de generatie zijn die het tij keerde en met verantwoordelijkheidszin de gezondheid van onze kinderen vooropstelde? 

Wat we maken
Er is nu geen andere keuze meer mogelijk. Geen nostalgische volksgeneeskunde van kruiden, vaak leidend tot soms gevaarlijke kwakzalverij. Geen simplistische bio-benadering, er moet voldoende effect zijn. Wél hoogtechnologische orthomoleculaire voeding en wetenschappelijk benaderde aromatherapie. De dieren welke hiermee niet kunnen overleven, laten we achter. 

 

“The survival of the fittest” in het spoor van Charles Darwin. We moeten toch de dieren selecteren want om praktische redenen kan in de sport-en hobbydierenhouderij niet de héle kweek overgehouden worden. Comed is een uitgesproken zoekend laboratorium. Alle formules worden constant verfijnd, zonder veel ruchtbaarheid. 

 

Comed is het minimum aan niet medicinale steun die je een dier dient te geven wanneer je het uit zijn biotoop haalt en hierdoor belast met mogelijke gezondheidsgevolgen. Het einde van de therapeutische hardnekkigheid is in zicht. 

 

Vaak werden onwaarschijnlijke behandelingen toegepast, antibiotica-cocktails waarbij men zich de vraag moest stellen hoe het kon dat de arme dieren nog presteerden, ondanks de bijna intoxicatie met antibiotica… Dit veroorzaakte opschudding in de duivensportwereld. 

 

Het resultaat met de COMED METHODE: niet gewoon evengoed, maar duidelijk béter zonder antibiotica. 

 

Volg de COMED METHODE of raak hopeloos achterop...!!! 

 

Jean-Louis Jorissen

 

Comed NV

 

 

O.L.Vrouwstraat 2
3730 Hoeselt
Belgium

 

 

Tel: +32 (0)89 51 01 35
Fax: +32 (0)89 49 29 52
E-mail: comed@comed.be

 

 

Internet: www.comed.be